Pluspoäng i himlen

Det här med att vara kristen är rätt intressant tycker jag. Många gånger har jag tänkt med en stor sarkasm att "Ååååh, vad kul det är att vara kristen när det BARA innebär en MASSA måsten hela tiden! Jättekul, verkligen. Jag SKA gå i kyrkan. Jag SKA be. Jag SKA läsa bibeln. Bla bla bla! Jag ska helt enkelt bara göra en massa saker, när jag kanske egentligen vill något helt annat! HUR kul är det?"

Ja, så där har jag tänkt många gånger, men det är faktiskt bara skitsnack! Att leva som kristen innebär inte alls en massa förpliktelser. Det handlar inte om att försöka vara så from som möjligt och att gå runt och samla på sig en massa pluspoäng i himlen genom att göra så många "kristna grejer" som möjligt. Icke sa nicke! Jag ska försöka förklara hur jag ser på det hela.

Jag känner att jag kommer allt närmare det här äkta och ärliga kristna livet som jag så länge längtat efter. Och det är verkligen helt underbart. Ju närmare jag kommer ju mer inser jag att jag är så vansinnigt priviligerad som får vara ett av Guds barn. Det låter kanske barnsligt, men det är så. Och här finns egentligen inga krav alls. Jag behöver inte gå i kyrkan ett visst antal gånger per vecka för att få förtjäna titeln "kristen". Jag behöver inte läsa ett visst antal kapitel i bibeln varje dag för att få förtjäna titeln "Guds barn". Jag behöver inte be ens fem minuter varje morgon för att få förtjäna titeln "älskad av Gud". Men vet du... Jag var på ett möte i kyrkan en gång för längesen och lyssnade på en äldre dam som (om jag minns det rätt) pratade lite om alla dessa måsten man kan känna som kristen. Hon sa något som jag måste få dela med mig av här och nu:

"Du måste inte, men du får."

Hon sa det flera gånger med ett sånt lugn och den lilla meningen har följt mig sedan dess. Jag älskar den meningen. Jag går inte i kyrkan för att jag måste. Jag gör det för att jag får och för att jag vill. Det är en förmån att få gå dit. Inte en plikt. Det är samma sak med att läsa bibeln. Jag läser inte för att jag måste. Jag gör det för att jag får. Och för att jag vill och lär mig mycket av det. Och jag ber inte för att jag måste. Jag ber för att jag får. Jag ber för att jag mår bra av det och för att jag inte klarar mig utan det. Inte för att någon tvingar mig. Jag måste inte, men jag får...

Så ett kristet liv handlar inte om en massa måsten. Det handlar om ditt hjärta. Det är liksom i hjärtat det händer. Ett kristet liv handlar om att få leva ärligt och med ett rent hjärta. Och eftersom hjärtat alltid smutsas ner av olika saker så har man Gud som kan göra det rent igen. För honom är det ALDRIG kört. Det är så skönt. Jag kan bara vila i hans närvaro. Slappna av. Bara vara älskad för den jag är. Med alla brister jag har.

Ps.

Ps. Min kamera är inne på service i några veckor nu så det blir inte så många bilder här på ett tag (buhu), men kanske en och annan liten textsnutt istället (jippi). Fast jag lovar inget (hehe).

En förmiddag vid Naturens Hus

Gult är inte så fult trots allt

Becka är en fin tjejPå café med Becka


Den årliga höstpromenaden med Amanda :)
Hemma hos mammaKeep this fire burning
M som i mumsfilibabbaAlla som gillar jeans räcker upp en handGissa årstidenNi har sån känsla!Här är en stor del av presenterna jag fick förra veckan. Åh älskade vänner och familj, ni har sån känsla! Återigen TACK! :)

Time to sleep


M som i musik

Här kommer en lista över mina favorit-artister som jag har just nu:

1. Paramore
2. Paramore
3. Paramore
4. Paramore

Fräsch väska (present från syster)
(Färgen på den stämmer inte riktigt överens med hur färgen ser ut i verkligheten, men nästan.)


KlockorNu har jag äntligen fått hem mina klockor så jag kan variera lite mellan dom och min rejäla svarta som jag har. Den gröna är snygg, men inte så snygg i färgen som jag trodde att den skulle va. Den vita däremot, den är lika fantastisk som jag trodde.

Smoothie
Födelsedagen - Grönt

Jag och mamma matchade både varandra och maten när vi råkade välja grön kofta båda två.

Födelsedagen - SurpriseDen största överraskningen var att Sofia kom och plingade på dörren när jag trodde att hon var hemma hos sig i Jönköping... Det var kul, och otroligt uppskattat!

Födelsedagen - Fint besök och en vacker orkide
Pappa, Simon och Sofia.

Tända ljus och en döende datorFördelen med att det börjar bli kallt och mörkt ute är ju så klart att man tänder mer ljus!

För övrigt håller min dator på att ge upp här. Den sjunger på sin sista refräng. Den är döende. Så nu måste jag se till att få alla bilder sparade på min nya externa hårddisk (som var en av presenterna jag fick i onsdags - så himla bra att ha!) ifall att datorn kollapsar innan jag hunnit bota den (som jag gör genom att köpa ett nytt batteri som är svindyrt, kul).

Idol

Åh kära nån! Jag sitter och tittar på Idol, Karolina gick precis av scenen och jag sitter här och är helt galet förbluffad. Alltså, hur kan man vara så duktig!? HUR??? Jag sitter fortfarande och ryser... Helt fantastisk var hon!

Om jag får bestämma så ska hon vinna. Erik ska komma tvåa. Reza ska bli trea. Och nu hör jag att Tove är grymt duktig hon också. Då får hon bli fyra då. :)


Tacksam 23-åringHej allihopa! Igår fyllde jag alltså 23 år. 23 år... 23 år!!! Tiden går kan man verkligen säga! Det känns som att jag sprattlade runt i mammas mage typ i förrgår ju. Jaja, det gör inget. 23 är ju ingen ålder egentligen. :) I alla fall så hade jag en fantastisk dag. Min familj var hos mig i omgångar under hela dagen och jag är så glad och tacksam för allt jag fått och alla tankar och brev och gratulationer som kommit på alla möjliga sätt. TACK!

(Så småningom kommer det lite bilder från gårdagen också, det vågar jag lova!)